Odbojkašice Turske i Kine u finalu Lige nacija

Meč je na programu u noći između nedjelje i ponedjeljka po našem vremenu

16.07.2023. 10:48
  • Podijeli:
Odbojka ilustracija_Foto Pixabay-648dce76db558.webp Foto: Pixabay

Odbojkašice Turske i Kine igraće u finalu Lige nacija u američkom gradu Arlingtonu, a meč je na programu u noći između nedjelje i ponedjeljka po našem vremenu. 

Kina je u polufinalu pobijedila Poljsku sa 3:0 (25:18, 25:23, 25:23) i tako stigla do prvog finala Lige nacija.  

U pobjedničkom timu Li Jingjang zabilježila je 14 poena, dok su kapiten Ksinju Juan i Vang Junlu pridodali po 13. 

Na drugoj strani Magdalena Stisjak bila je najefikasnija sa 14 poena, dok je kapiten Agnješka Korneljuk imala poen manje.

Turska, koju sa klupe predvodi bivši selektor Srbije Danijele Santareli, stigla je do finala pošto je pobijedila domaćina završnog turnira SAD sa 3:1 (25:21, 25:14, 24:26, 27:25). 

Melisa Vargas je osvojila je 23 poena za Tursku, Gizem Ogre poentirala je 16 puta, a odlična je bila i Ebrar Karakurt sa 15 poena. 

Sa druge strane mreže najbolja je bila Kalia Lanijer sa 18 poena. Andi Druz je osvojila 16, a Ali Franti 12.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()