Očekivano: Verstappen ponovo najbolje plaćen vozač u Formuli 1

Trostruki uzastopni prvak svijeta

27.02.2024. 19:14
  • Podijeli:
max verstappen_tanjug ap-650febc87ce25.webp Foto: Tanjug/AP

Trostruki uzastopni prvak Formule 1 Max Verstappen i ove godine će biti ubjedljivo najplaćeniji vozač.

Specijalizirani portal „RacingNews 365“ objavio je da će Nizozemac ove godine samo od Red Bull Racinga dobiti 55 miliona eura.

Na drugom mjestu je Lewis Hamilton, koji će u posljednjoj godini ugovora s Mercedesom dobiti 45 miliona, dok je treći Charles Leclerc, vozač Ferrarija, sa 34 miliona.

Četvrti je McLarenov Lando Norris sa 20, dok su peti i šesti Russell i Alonso sa po 18 miliona eura. Viceprvak svijeta i Verstappenov klupski kolega, Sergio Perez tek je na sedmom mjestu sa 14 miliona.

Na dnu liste nalaze se Japanac Yuki Tsunoda i Amerikanac Logan Sargent, koji će dobiti po milion eura. Njihovi prihodi od sponzora će biti mnogo veći od plaće koju dobivaju od timova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()