Više nema prepreka: Srbiji ukinuta suspenzija za odlazak na OI u Pariz

Kako je saopštio VSS, izmirena su sva dugovanja u vezi sa Svjetskim prvenstvom, koje je u septembru prošle godine održano u Beogradu, saopštio je večeras VSS.

23.02.2024. 07:33
  • Podijeli:
Olimpijske igre pixabay-652830fd0e3e2.webp Foto: Pixabay

Svjetska veslačka federacija (FISA) ukinula je suspenziju Veslačkom savezu Srbije (VSS).

Kako je saopštio VSS, izmirena su sva dugovanja u vezi sa Svjetskim prvenstvom, koje je u septembru prošle godine održano u Beogradu, saopštio je večeras VSS.

"Zahvaljujući razumevanju odgovornih ljudi u Srbiji suspenzija naših sportista, predstavnika i Saveza automatski je ukinuta", rekao je predsjednik Izvršnog odbora VSS Dušan Kovačević.

"Kao što je VSS najavio odmah po objavljivanju vesti o suspenziji naše krovne veslačke organizacije 22. januara, u neprekidnoj komunikaciji i po dogovoru sa FISA, a izmirivanjem preostalih novčanih potraživanja vezanih sa SP, koje je u septembru održano u Beogradu, prestali su razlozi zbog kojih je VSS privremeno suspendovan, pa je danas objavom na zvaničnom sajtu FISA samo potvrđena odluka o ukidanju suspenzije", navodi se na zvaničnom sajtu VSS.

VSS je saopštio da je odluku o ukidanju suspenzije danas donio Izvršni komitet FISA.

"VSS je ponovo punopravni član ove organizacije, odnosno ponovo može da učestvuje na svim takmičenjima u svetskim veslačkim disciplinama, olimpijskim i paraolimpijskim kvalifikacijama, kao i na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, odnosno da učestvuje i upravlja veslačkim sportom u Srbiji i inostranstvu", saopšteno je iz VSS.

"Ministarstvo sporta je, na čelu sa ministrom Zoranom Gajićem, prihvatilo obavezu prema FISA, pa su novčana potraživanja potpuno izmirena, a samim tim je i prestao razlog zbog kojeg je Savez suspendovan. Zahvaljujemo se i predsedniku Aleksandru Vučiću što je i na ovaj način podržao naš 'mali' sport, kao i premijerki Ani Brnabić, koja je bila predsednica Organizacionog odbora SP u Beogradu", ističe se u saopštenju VSS, prenosi B92.net.

Predsjednik IO VSS ponovio je razloge zbog kojih je došlo do privremene suspenzije.

"SP za seniore bilo je i izborno za Olimpijske igre u Parizu. To je jedno od najkompleksnijih takmičenja u našem sportu, organizacija je dobila najviše ocene. Veslački savez Srbije je sa pola budžeta predviđenog 2019. godine i uz veću inflaciju nego što je bilo očekivano uspeo da organizuje najveće svetsko takmičenje, ali nažalost, ostao je manji deo obaveza prema Svetskoj veslačkoj federaciji, zbog kojih je i došlo do kašnjenja i privremene suspenzije", rekao je Kovačević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()