Ne mogu mu ništa: Verstappen stigao do četvrte pobjede u petoj utrci sezone

Nova dominacija Nizozemca

21.04.2024. 10:54
  • Podijeli:
max verstappen reuters-661246d4de6a6.webp Foto: Reuters

Nizozemac Max Verstappen je pobijedio na utrci za Veliku nagradu Kine i tako došao do četvrtog trijumfa u petom ovosezonskom nastupu.

Drugo mjesto je pripalo Landu Norrisu dok je treće mjesto na postolju pripalo Maxovom timskom kolegi Sergiju Perezu.

Ferrarijev dvojac Charles Leclerc i Carlos Sainz su bili četvrti odnosno peti, a George Russell je osvojio šesto mjesto dok je Fernando Alonso bio sedmi, a Oscar Piastri osmi.

Lewis Hamilton je bio deveti, a Nico Hulkenerg deseti. Vrijedi spomenuti da je najbrži krug utrke imao Fernando Alonso te tako osvojio dodatni bod.

Raspored vozača u utrci za Veliku nagradu Kine:

Verstappen, 2. Norris, 3. Perez, 4. Leclerc, 5. Sainz, 6. Russell, 7. Alonso, 8. Piastri, 9. Hamilton, 10. Hulkenberg, 11. Ocon, 12. Albon, 13. Gasly, 14. Zhou, 15. Magnussen, 16. Stroll, 17. Sargeant. Odustali: Ricciardo, Tsunoda i Bottas.

 

Verstappen je lider u ukupnom poretku sa 110 bodova, drugi je Perez sa 85, a potom slijede Leclerc i Sainz sa 76 odnosno 69 bodova.


U poretku konstruktora najbolja je ekipa Red Bulla sa 155 bodova dok je Ferrari drugi sa 129, a McLaren Mercedes treći sa 74 boda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()