Najbolja sezona u karijeri: Muzaferija danas skija posljednju trku

Elvedina je u petak nastupila na završnici u superveleslalomu, danas će nastupiti na završnici i u spustu.

23.03.2024. 08:51
  • Podijeli:
elvedina-muzaferija-reuters-1.jpg

U austrijskom Salbahu danas se vozi posljednja trka sezona u Svjetskom kupu za skijašice, a u pitanju je trka spusta koja počinje u 11 sati i 15 minuta.

I u ovoj utrci nastupit će najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija koja će tako zaključiti fenomenalnu sezonu, najbolju u historiji bh. skijanja.

Elvedina je u petak nastupila na završnici u superveleslalomu, danas će nastupiti na završnici i u spustu.

U utrci spusta će nastuputu 21 skijašica od 25 koliko su izborile nastup na završnici, četiri skijašice nećemo gledati zbog povreda.

Elvedina Muzaferija sutra ima starni broj 20. i to je drugi najbolji startni broj u njenoj karijeri u utrkama Svjetskog kupa. 

Podsjetimo da samo 15 skijašica na završnici osvaja bodove i nadamo se da će Elvedina biti među 15 i fenomenalnu sezonu okončati bodovima.

Naša najbolja skijašica je u utrci superveleslaloma odustala nakon što je imala najbolje prvo prolazno vrijeme, a nakon pada nije krila razočarenje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()