Na takmičenju u Beogradu: Sjajan nastup bh. plivača

Sjajan nastup imao je i Arian Kadić koji je bio prvoplasirani na 200 metara prsno, dok je Ajša Gušić na 100 slobodno bila drugoplasirana

24.03.2024. 20:12
  • Podijeli:
Plivanje-65d1e103461b0.webp Foto: AP Photo/Lee Jin-man/Tanjug

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale Muškatirović" u Beogradu ovog vikenda održan je "Četvoromeč" plivačkih reprezentacija Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Reprezentativne boje Bosne i Hercegovine branilo je 22 plivača i plivačica, a najbolje plasmane ostvarili su članovi Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva, čime su još jednom opravdali epitet jednog od najuspješnijih, ne samo plivačkih, nego sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

Jedna od najboljih plivačica Bosne i Hercegovine Iman Avdić u pet trka bila je isto toliko puta prvoplasirana. Članica Plivačkog kluba Sport time pod bh. reprezentativnom kapom briljirala je u disciplinama 200, 400 i 800 metara slobodno, te 200 i 400 mješovito.

Njen klupski i reprezentativni kolega Kenan Dračić, dominaciju PK Sport time na "Četvoromeču" je upotpunio pobjedama na 200 i 400 metara slobodno, ali i na 100 ledno uz ujedno isplivan juniorski i apsolutni rekord Bosne i Hercegovine u ovoj disciplini. Kenan Dračić kolekciji uspjeha u glavnom gradu Srbije dodao je i drugo mjesto u trci na 200 leđno.

Sjajan nastup imao je i Arian Kadić koji je bio prvoplasirani na 200 metara prsno, dok je Ajša Gušić na 100 slobodno bila drugoplasirana.

Ekipa Plivačkog kluba Sport time u Beogradu je nastupila pod stručnim nadzorom šefa stručnog štaba Evelina Avdića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()