Muzaferija ne krije ponos: Iako sam iz BiH mogu napraviti dobar rezultat

Muzaferija je danas ostvarila još jedan odličan rezultat i s vremenom 1:34.61 ostvarila najbolji plasman u ovoj disciplini u Svjetskom kupu.

02.03.2024. 15:17
  • Podijeli:
muzaferija elvedina - reuters 333-63f0b575ce081.webp Foto: Reuters

Skijašica Elvedina Muzaferija prezadovoljna je nakon što je osvojila deveto mjesto u superveleslalomu koji se u okviru Svjetskog kupa vozio u norveškom Kvitfjelu.

"Veoma sam sretna. Nažalost, utrka spusta je otkazana, ali ovo je meni dobro došlo da imam priliku da se kvalifikujem za finale u Super Džiju. Trka je bila dobra. Trenutno sam 24. u ukupnom poretku Super Džiju. Imamo i sutra utrku i nadam se da ću imati dobar plasman i ići u Salbah. Nije bilo tako lako, bila sam na ovoj stazi samo prošle godine i bila sam veoma spora. Stazu ne poznajem, kao druge staze u Svjetskom kupu. Moja samopouzdanje je na veoma viskom nivou i bilo gdje sam mogu skijati veoma dobro i brzo", rekla je Elvedina odmah nakon utrke.

Muzaferija je danas ostvarila još jedan odličan rezultat i s vremenom 1:34.61 ostvarila najbolji plasman u ovoj disciplini u Svjetskom kupu.

"Drago mi je da sam pokazala, iako sam iz BiH, da mogu napraviti veoma dobar rezultat. Top 10 i Top 5 u Svjetskom kupu. Mislim da je ovo samo početak karijere. Nadam se i da će se Svjetski kup ponovo vratiti u BiH. Organizovali smo veoma dobro Evropa kup prošle godine. Mislim da će trebati još nekoliko godina da se Svjetski kup vrati u BiH", poručila je ona, prenosi Kliks.

Podsjetimo, s novih 29 bodova Muzaferija je došla do 24. pozicije u ukupnom poretku superveleslaloma i trenutno ima plasman u finale koje je na rasporedu 22. marta u Salbahu.

Elvedina je već izborila učešće u finalu u disciplini spust, a ta utka je na rasporedu 23. marta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()