Muzaferija danas ponovo skija: Ima najbolji startni broj u karijeri

Utrka Svjetskog kupa

03.03.2024. 08:12
  • Podijeli:
elvedina muzaferija - reuters-63f09d8eb4176.webp Foto: Reuters

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija danas će ponovo na stazu.

Očekuje je nova utrka superveleslaloma u okviru Svjetskog kupa, a u norveškom Kvitfjelu će imati najbolji startni broj u karijeri (23).

Utrka počinje u 11:00 sati.

Podsjetimo, Muzaferija je odličnom utrkom u norveškom Kvitfjelu jučer zauzela 9. mjesto sa zaostatkom od samo jedne sekunde i devet stotinki za pobjednicom Larom Gut-Behrami.

- Moje vrijeme tek dolazi. Sada već bolje poznajem stazu. Mislim da će sutra biti lakše ostvariti još bolji rezultat - rekla je Muzaferija nakon jučerašnje utrke.

Podsjetimo, Muzaferija je u ovoj sezoni bila nadomak postolja u Svjetskom kupu, kada je završila na 4. mjestu na utrci spusta u švicarskoj Kran Montani i upisala najveći rezultat karijere. Također je prvi put u karijeri osvojila Evropa kup.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()