Moto GP: Prvaku trijumf i liderska pozicija

Banjaja je u Herezu upisao drugi trijumf ove sezone i to poslije padova na prethodne dvije glavne trke u Argentini i Sjedinjenim Državama

30.04.2023. 16:33
  • Podijeli:
Frančesko Peko Banjaja Moto GP_Profimedia-644e7a3dd2423.webp Foto: Profimedia

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja slavio je na Velikoj nagradi Španije, četvrtoj trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Aktuelni šampion je u Herezu upisao drugi trijumf ove sezone i to poslije padova na prethodne dvije glavne trke u Argentini i Sjedinjenim Državama.

Italijan je tako došao do 23. pobjede u karijeri, sa dvije desetinke prednosti u odnosu na najbržeg u subotnjem sprintu Breda Bindera na KTM-u. Na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao se Binderov timski kolega Džek Miler, koji je bio devet desetinki iza Južnoafrikanca.

Šampion Kraljevske klase iz 2021. godine Fabio Kvartararo takođe je obeliježio četvrtu trku sezone, pošto je doveo do njenog prekida u prvom krugu.

Francuz je izgubio kontrolu nad motorom, pa je sa staze izbacio i Migela Oliveiru i sebe, ali je za razliku od Portugalca uspio da se nađe na ponovljenom startu. Dobio je kaznu dugog kruga zbog neodgovorne vožnje, koju nije odradio kako treba, pa je dobio novu. Uprkos tome, došao je do 10. mjesta. Oliveira je prebačen u bolnicu.

U odvojenim incidentima, van staze su završili i do trke u Herezu vodeći u generalnom plasmanu Marko Bezeki, pobjednik prethodne trke Aleks Rins i Žoan Zarko.

Banjaja je zahvaljujući trijumfu preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i sada ima 87 bodova, Bezeki ga prati sa 65, dok je Binder treći sa 62.

Naredna trka Moto GP prvenstva biće vožena za Veliku nagradu Francuske u Le Manu 14. maja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()