Moto GP: Prvaku izmiče kruna, izazivač pred promocijom

Peko odvezao sjajnu trku na Sepangu, slavio iako je krenuo sa devetog mjesta, te tako stekao ogromna 23 koraka ispred šampiona Kvartarara

23.10.2022. 09:58
  • Podijeli:
Frančesko Banjaja_Profimedia-1666511852326.webp Foto: Profimedia

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja stigao je nadomak titule u Moto GP šampionatu.

Popularni Peko je odvezao sjajnu trku na Sepangu, slavio iako je krenuo sa devetog mjesta, te tako stekao ogromna 23 koraka ispred šampiona Fabija Kvartarara.

Izazivaču će, dakle, u završnoj bici u Valensiji 6. novembra biti potrebna svega dva boda kako bi po prvi put postao prvak Kraljevske klase.

Sredinom sezone se, pak, činilo da je Kvartararo "pečatirao" novu krunu. Međutim, Banjaja je u finišu sezone vozio maestralno, to je, uostalom, pokazao i danas kada se probijao naprijed, prestizao, koristio svaku priliku kako bi se doveo u poziciju da trijumfuje.

U tome je na koncu i uspio, ostavivši iza sebe Eneu Bastijaninija i upravo Kvartarara, koji je napravio pravi mali podvig pošto se do podiuma probio sa slomljenim prstom.

Peko je, dakle, pred promocijom i teško je zamisliti da sa ovakvom formom i ovakvim motorom može da propusti "meč loptu".

No, u motocikizmu jedan trenutak nepažnje je dovoljan da se svo ovo što je naporno gradio sruši kao kula od karata. Kvartararo će, kao zapeta  puška, čekati da iskoristi šansu ako se veliki rival "oklizne".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()