Moto GP: Martin ponovo najbrži sprinter

Martinator je ovog popodneva zablistao punim sjajem na pisti "Zahsenring", slavivši iako je startovao tek kao šesti

17.06.2023. 16:08
  • Podijeli:
Horhe Martin_Profimedia-648dba8cd08de.webp Foto: Profimedia

Španski motociklista Horhe Martin po drugi put ove sezone je trijumfovao u sprint trci Moto GP šampionata.

Martinator je ovog popodneva zablistao punim sjajem na pisti "Zahsenring", slavivši iako je startovao tek kao šesti.

Martin je bio spektakularan, a "hajlajt" nastupa svakako je bilo dvostruko prestizanje.

Naime, Horhe je hrabrim i milimetarskim preciznim manevrom obišao i Frančeska Banjaju i Džeka Milera, tandem koji je kompletirao podium.

Tako je udario temelje pobjede kojim je istakao kandidaturu za šampionsku titulu.

Mark Markez, nekadašnji šampion koji je bio u vođstvu tokom kvalifikacija i koji je obilježio prijepodne sa tri pada u roku od 60 minuta, završio je sprint na razočaravajućem, 11. mjestu.

Martin je sa 12 osvojenih bodova sada izbio na drugo mjesto generalnog plasmana sa 119 poena, šest više od trećeplasiranog Marka Becekija. Banjaja je na čelu karavana sa 140 bodova.

Glavna trka Moto GP klase na programu je sutra, od 14 sati. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()