Moto GP: Beceki majstorskom vožnjom do prvenca

Italijan je prvenac upisao na mjestu na kojem je prije pet godina prvi put u karijeri stajao na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja, u Moto3 kategoriji

02.04.2023. 20:30
  • Podijeli:
Marko Bezeki_Natacha Pisarenko AP Tanjug-6429c861ca7eb.webp Foto: Natacha Pisarenko / AP / Tanjug

Vozač VR46 tima Marko Beceki došao je do prve pobjede u karijeri u kraljevskoj klasi, pošto je slavio na Velikoj nagradi Argentini, drugoj trci sezone Moto GP šampionata.

Italijan je prvenac upisao na mjestu na kojem je prije pet godina prvi put u karijeri stajao na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja, u Moto3 kategoriji, a ujedno je donio prvi trijumf timu Valentina Rosija, piše Sportklub.

Beceki je na stazi "Termas de Rio Ondo" slavio u dominantnom stilu, po kiši, sa četiri sekunde prednosti u odnosu na Žoana Zarka na Pramak Dukatija.

Njima dvojici se na podijjumu pridružio vozač Gresinija Aleks Markez, koji je bio šest desetinki iza Francuza.

Drugu stanicu kampanje obilježila je i velika greška branioca titule Frančeska Banjaje, koji je izleteo sa staze u 18. krugu, u trenutku kada se sa Markezom borio za drugu poziciju.

Trku za zaborav pored Banjaje imao je i pobjednik subotnjeg sprinta Bred Binder, koji je poslije kontakta u prvom krugu izletio sa staze. Njih dvojica su do kraja trke vodili borbu za 16. poziciju, a branilac titule je odnio trijumf u tom duelu, mada je ostao bez bodova.

Beceki je poslije prvenca preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 50 bodova, Banjaja ima devet manje, dok je Zarko treći sa 35.

Naredna trka ovogodišnjeg Moto GP šampionata vozi se za Veliku nagradu Amerike 16. aprila.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()