Moto GP: Banjaja odbranio domaći teren

Aktuelni šampion je na domaćem terenu, na stazi Muđelo, ostvario dvostruki trijumf, pošto je u subotu bio najbolji i u sprintu

11.06.2023. 15:08
  • Podijeli:
Frančesko Banjaja_Luca Bruno AP Tanjug-6485c5a0286de.webp Foto: Luca Bruno / AP / Tanjug

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja trijumfovao je na Velikoj nagradi Italije, šestoj trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Aktuelni šampion je na domaćem terenu, na stazi Muđelo, ostvario dvostruki trijumf, pošto je u subotu bio najbolji i u sprintu.

Italijan je drugu godinu zaredom slavio na domaćoj trci, na kojoj je došao do treće pobjede ove sezone.

Ujedno je nastavio niz da kada god je tokom glavne trke ostao na motociklu, na kraju je stizao do najvišeg stepenika postolja.

Banjaji je najbliži bio Horhe Martin na Pramak Dukatiju, koji je imao više od sekunde zaostatka, dok se na trećem stepeniku podijuma našao Žoan Zarko.

Branilac titule je odvozao sjajnu trku i kompletirao dominaciju tokom vikenda u Toskani.

Na samom startu mu je prvu poziciju preuzeo vozač KTM rejsinga, ali je poslije samo nekoliko krivina Italijan uspio da se vrati na čelo i od tog trenutka niko nije mogao da mu priprijeti.

Martin je dugo bio oko pola sekunde iza njega, ali bez prilike da ga napadne, da bi potom posustao.

Banjaja na prvoj poziciji u generalnom plasmanu ima 131 bod, 21 više od Marka Becekija, dok je Martin treći sa 107.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već sljedećeg vikenda za Veliku nagradu Njemačke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()