Mike Tyson ponosan na Francisa Ngannoua: ‘Istinski prvak večeri, svaka ti čast!‘

Kamerunac pružio jak otpor prvaku Furyju

30.10.2023. 12:36
  • Podijeli:
francis ngannou reuters-653f916a251cc.webp Foto: Reuters

Francis Ngannou uživa u najljepšim trenucima svoje sportske karijere. Ispunio je dječački san, te odradio bokserski meč, i to s ponajboljim teškašem današnjice, a o onome što je isporučio u ringu u ringu Boulevard Halla u Rijadu pričat će se još dugo.

Nismo sigurni koliko bi se profesionalnih teškaša samo tako odlučilo ući u ring s Tysonom Furyjem, a stasiti Kamerunac odvažio se da mu upravo protiv "Kralja Cigana" bude upisan debi unutar ringa. Iako su mu šanse prije borbe prema analizama bile mizerne do nikakve, šokirao je svijet svojom izvedbom. Štoviše, u trećoj rundi digao je sve na noge, osim Furyja kojeg je oborio s nogu i poslao ga u nokdaun.

Na kraju je izgubio podijeljenom odlukom sudija, ali i to je bilo dovoljno da pokupi simpatije cijelog borilačkog svijeta. Teško je pronaći nekoga ko se barem malo ne divi onome što je "Predator" pružio u ringu, a za sve to vjerovatno je najzaslužniji Mike Tyson.

Za one koji nisu znali, "Iron Mike" pripremao je Kamerunca za ovaj meč te je konstantno tvrdio da će njegov pulen biti taj koji će napokon "ugasiti svjetla" britanskom bokseru. Da je nakon nokdauna Fury ostao nešto duže na podu, ova tvrdnja bi bila potkrijepljena praktičnom argumentacijom, ali to se na kraju nije dogodilo. Ipak, nije teško pogoditi da je jedan od najubojitijih boksera koji je kročio u ring ponosan na izvedbu Ngannoua.

"Istinski prvak večeri! Ponosan sam na tvoju izvedbu", napisao je Tyson na društvenim mrežama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()