Maks prepravio istoriju: Rekord pao na kultnoj pisti

Kombinacija vrhunskog bolida Bikova i nemilosrdnog vozača za rezultat je imala istorijski rezultat

03.09.2023. 17:05
  • Podijeli:
Maks Ferstapen_Profimedia-64f49d20b26e6.webp Foto: Profimedia

Vozač Red Bula Maks Ferstapen ovog popodneva prepravio je istorijske knjige Formule 1.

Aktuelni F1 prvak i lider postao je prvi pilot sa deset vezanih pobjeda u najbržem karavanu.

Huan Manuel Fanđo, Niki Lauda, Nelson Pike, Džeki Stjuart, Airton Sena, Mihael Šumaher, Luis Hamilton, Sebastijan Fetel i plejada drugih asova nije uspjela da dođe do ovakvog podviga.

No, Holanđanin jeste. Kombinacija vrhunskog bolida Bikova i nemilosrdnog vozača za rezultat je imala istorijski rezultat.

Ferstapen je juče morao da se zadovolji drugim mjestom u kvalifikacijama.

Na startu je zadržao početnu poziciju, a onda počeo da prijeti Karlos Sajncu.

Adut domaćeg Ferarija je odolijevao do 15. kruga. Tada je napravio grešku na kočenju u prvu krivinu. Prvak je to iskoristio da na ulasku u drugu šikanu uđe sa unutrašnje strane, preuzme tron i odmagli naprijed.

Feštu Red Bula upotpunio je Serhio Perez, koji se ratobornom vožnjom probio na "kotu dva". Sajnc je završio kao treći.

U prvih pet bili su još Šarl Lekler i Džordž Rasel, a desetoricu najboljih kompletirali su Luis Hamilton, koji je zbog incidenta sa Oskarom Pijastrijem u 41. krugu dobio pet sekundi kazne, Aleks Albon, Lando Noris, Fernando Alonso i Valteri Botas.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()