Larisa Cerić o sistemskom finansiranja sporta BiH: Niko od nas se ne bavi ovim zbog novca

Olimpijski komitet BiH, sportski savezi BiH i najuspješniji bh. sportisti odlučili su da kroz kampanju "Glas sportista" potaknu na promjene institucije i nadležna ministarstva na svim nivoima vlasti

25.04.2024. 14:25
  • Podijeli:
Larisa Cerić_foto_IJF-65115417ece1d.webp Foto: IJF

Kampanja Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine u kojoj proslavljeni sportisti diži glas povodom rješavanja sistemskog finansiranja vrhunskog sporta u našoj državi se nastavlja.

Jedna od njih je i Larisa Cerić koja ističe da se niko od njih ne bavi sportom zbog novca.

"Uglavnom bavimo se sportom zato što to volimo i zato što smo u tome dobri, ali opet na kraju je lijepo dobiti nagradu za svoj uspjeh. Nadamo se da će država Bosna i Hercegovina stati iza svojih sportista", rekla je Larisa.
 

Podsjetimo, Olimpijski komitet BiH, sportski savezi BiH i najuspješniji bh. sportisti odlučili su da kroz kampanju "Glas sportista" potaknu na promjene institucije i nadležna ministarstva na svim nivoima vlasti.

Želja im je da se vrhunski sport, vrhunski sportisti i olimpijci te reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine konačno počnu sistemski finansirati i tretirati kako zaslužuju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()