Lani Pudar za stotinku izmaklo finale na Evropskom prvenstvu

Finalna utrka na rasporedu je u subotu od 17.13 sati uz direktan TV prijenos na BHT1

08.12.2023. 19:15
  • Podijeli:
Lana Pudar Tanjug:AP:David J. Phillip-64c252ec311d0.webp Foto: Tanjug/AP/David J. Phillip

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, neće imati priliku da se bori za još jednu medalju na Evropskom prvenstvu u kratkim bazenima koje se održava u Rumuniji.

Nakon što je u četvrtak osvojila bronzano odličje u disciplini 200 metara delfin, danas nije doplivala do finala u disciplini 100 metara delfin.

Pudar je ovu dionicu isplivala u vremenu 57.44 sekundi, što nije bilo dovoljno da bude među osam najboljih takmičarki koje će nastupiti u finalu. Finale joj je izmaklo za stotinku.

Finalna utrka na rasporedu je u subotu od 17.13 sati uz direktan TV prijenos na BHT1.

Pudar je ostvarila normu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine, a nedavno je poručila kako u Francuskoj želi do historijske medalje za našu domovinu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()