Lana Pudar izborila polufinale na SP-u za juniore u disciplini 50 metara delfin

Lana je jutros nastupila u sedmoj kvalifikacionoj grupi te dobrim nastupom osigurala plasman u jedno od polufinala

06.09.2023. 09:25
  • Podijeli:
lana pudar facebook 22-64ac65ded2a5c.webp Foto: Facebook

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar izborila je plasman u polufinale Svjetskog juniorskog prvenstva koje se održava u Izraelu u disciplini 50 metara delfin.

Lana je jutros nastupila u sedmoj kvalifikacionoj grupi te dobrim nastupom osigurala plasman u jedno od polufinala. 

Naša plivačica je imala šesto vrijeme od svih takmičarki u kvalifikacijama isplivavši 50 metara delfin za 26.87 sekundi.

Najbrža je bila Japanka Mizuki Hirai s vremenom 26.32.

Polufinale na 50 metara delfin na rasporedu je danas u 17:02 sati, dok će Lana, ukoliko izbori finale, plivati sutra u 17:17 sati.

Podsjetimo, Lana je već ostvarila uspjeh u Izraelu budući da je jučer osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin.

Sjajnim nastupom Lana je ujedno postavila i rekord Svjetskih juniorskih prvenstava.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()