Kvalifikacije za EURO: Rukometašice BiH doživjele težak poraz od Rumunije

Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane

12.10.2023. 18:40
  • Podijeli:
rukometasice_BIH_foto_RukometniSavez Cropped-652651ee50b95.webp Foto: Rukometni savez BiH

Ženska rukometna selekcija Rumunije ubjedljivo je pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 49:18 u meču prvog kola grupe 1 kvalifikacija za EURO.

Rumunke su uoči utakmice bile apsolutne favoritkinje i očekivano stigle do sigurne pobjede. Domaće rukometašice su nakon prvog poluvremena vodile sa 26:11, a na kraju su slavile sa 31 golom razlike.

Najefikasnija u Rumuniji bila je Cristina Laslo sa sedam golova, a zanimljivo da je svih 13 rumunskih rukometašica pogađalo bar po dva puta našu mrežu.

U našoj selekciji istakle su se Azra Topčić, Edina Demić i Armina Isić sa po pet golova. Desire Kolašinac postigla je tri gola.

Rukometašice BiH će u drugom kolu u subotu u Cazinu igrati protiv Hrvatske.

Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()