Kraj trofejne ere: Savić više nije selektor srpskih Delfina

"Sigurni smo da naš Deki ima još puno toga da pruži srpskom vaterpolu i sportu kao što je to činio do sada. Legendo, puno sreće"

01.10.2022. 10:31
  • Podijeli:
Dejan Savić_Profimedia-1664612909442.webp Foto: Profimedia

Trofejni srpski stručnjak Dejan Savić više nije selektor Delfina.

Čovjek koji je kao igrač osvojio sve, a onda sve to više puta ponovio kao trener, upisavši se tako u vaterpolo almanahe podnio je ostavku.

U savez su željeli da ga zadrže, obavili su sa njim više razgovora, međutim, Savić je ostao pri svom stavu.

"U proteklih deset godina, koliko je bio na čelu reprezentacije, Savić je ostvario vrhunske rezultate koji su ga svrstali među najbolje, ako ne i na mjesto najboljeg trenera svijeta. Želimo Dejanu puno uspjeha u nastavku karijere. Sigurni smo da naš Deki ima još puno toga da pruži srpskom vaterpolu i sportu kao što je to činio do sada. Legendo, puno sreće!" naveli su iz Vaterpolo saveza Srbije.

Savićevim odlaskom završava se jedna od najuspješnijih era srpskog vaterpola. Ako se zna da se od reprezentativne kapice oprostila veličanstvena šestorka, onda je jasno da slijede velike promjene i u igračkom i u stručnom dijelu. Pogotovo ako se zna da je Srbija na posljednjem Evropskom prvenstvu osvojila razočaravajuće deveto mjesto.

Bilo kako bilo, Deki je svom nasljedniku ostavio đavolski težak zadatak da ga nadmaši.

Jer, sa Delfinima je osvojio dva olimpijska zlata, svjetsko zlato i bronzu, tri evropske krune, zlato i bronzu sa Svjetskog kupa, šest pehara u Svjetskoj ligi i najsjajnije odličje na Mediteranskim igrama.

Letvicu je visoko podizao i kao igrač, pošto je sa 444 odigrana meč Savić rekorder po broju nastupa u nacionalnom timu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()