Ko je brži u istoj "mašini": Maks, Luis, Šarl ili Fernando?

"Ferstapen ima veliku vjeru u sebe. On će nastaviti da raste. Partnerstvo sa Red Bulom biće još snažnije u godinama koje slijede"

23.03.2023. 22:01
  • Podijeli:
Maks Ferstapen Luis Hamilton_Profimedia-641c26dca5d0d.webp Foto: Profimedia

Čuveni Edi Džordan vjeruje kako bi aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferstapen pobijedio sve rivale kada bi dobili priliku da se nadmeću u istim bolidima.

F1 u posljednje vrijeme prolazi kroz cikluse u kojima titule osvajaju piloti sa dominantnim "mašinama".

Tako je Sebastijan Fetel sa Red Bulom "vezao" četiri titule. Naslijedio ga je Luis Hamilton u Mercedesu, u eri u kojoj je šest puta ispio šampanjac.

Bikovi su vratili primat, Ferstapen je dvostruki uzastopni prvak, a kako stvari stoje, biće i trostruki.

Na stranu stvarnih bitki na pistama, uvijek se priča o tome ko bi bio koliko jak da na raspolaganju ima isti bolid kao i konkurenti.

Džordan, koji je i sam bio trkač, potom vlasnik F1 tima i na koncu stručni konsultant, vjeruje da bi Holanđanin izašao kao pobjednik.

Najveću konkurenciju bi, tvrdi Irac, imao u već pomenutom Hamiltonu, zatim Ferarijevom adutu Šarlu Lekleru, te prekaljenom asu Aston Martina Fernandu Alonsu, koji je kao vino.

"U ovom trenutku, rekao bih da bi Maks ppobijedio u trci u kojoj bi on, Luis, Šarl i Fernando imali iste "mašine"", jasan je Džordan.

Potom je i pojasnio zašto je to tako:

"Ferstapen ima veliku vjeru u sebe. On će nastaviti da raste. Partnerstvo sa Red Bulom biće još snažnije u godinama koje slijede. Maks nije glup. Neće mu pasti na pamet da mijenja tim u situaciji u kojoj je sada".

Džordan je na kraju "poredao" preostalicu trojicu kandidata.

"Hamilton bi bio drugi, dok bi se Lekler i Alonso borili za treće mjesto. Bilo bi lijepo kada bi svi mogli da voze iste ili ujednačenije bolide. Tada bismo vidjeli pravu razliku između vozača", zaključio je čovjek koji je u F1 karijeri sarađivao sa Mihaelom Šumaherom, Dejmonom Hilom, Rubensom Barikelom, Edijem Irvajnom, Žanom Alezijem i mnogim drugim.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()