Kamerunke pobjegle tokom Svjetskog prvenstva

Ispostavilo se da su nestale dvije igračice te reprezentacije, iako su doputovale u Francusku

08.12.2023. 22:30
  • Podijeli:
Kamerun_rukomet_reprezentacija_foto_TW Cropped-65735148126ab.webp Foto: Twitter

Reprezentacija Kameruna na Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene stigla je sa smanjenim sastavom.

Ispostavilo se da su nestale dvije igračice te reprezentacije, iako su doputovale u Francusku.

Njih dvije su napustili trening kamp u potrazi za boljim životom.

Bendikte Manja Ambasa i Marijan Batamag su nestale tokom boravka u trening kampu reprezentacije u Francuskoj pred početak Svjetskog prvenstva.

"Vidio sam izvještaje da su dvije igračice nestale. Savez je prokomentarisao stvar i rekao da su pokušali da pripaze na tim, ali nisu oni krivi što su njih dvije nestale zajedno sa svojim stvarima", rekla je kamerunska novinarka Leokadija Bongben u intervjuu za "Gohandball".

Ovo nije prvi put da kamerunske igračice ili igrači koriste veliki turnir da pobjegnu iz zemlje. Slična situacija se dogodila i na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine u Španiji. Tada je pet igračica nestalo.

"Vjerujemo da bi ovo mogla biti prilika da dođu do mjesta gdje će biti cijenjeni. Uslovi ovde u Kamerunu nisu najbolji. Sportistkinje pronalaze bolji način života. Još uvijek postoje dispariteti u platama u zemlji. Ako žena ode na takav turnir, šta će joj preostati kada se vrati? Naći posao za mladu ženu u Kamerunu nije lako, a rade za 70 dolara mjesečno", dodaje novinarka iz Kameruna.

Kamerunke su se plasirale u drugu fazu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. Izgubile su od Crne Gore sa 25:11 u prvom kolu, zatim sa 39:20 od Mađarske, ali su pobijedile Paragvaj sa 26:23 i tako prošle dalje.

Očekivano ih je ubjedljivo savladala Švedska u prvom meču drugog kruga sa 37:13, ali afrička selekcija naravno nije u stanju da se nosi sa evropskim rukometašicama.

Ako ništa, barem je za neke od njih SP poslužilo da se otisnu u svijet i da pokušaju da pronađu normalne životne uslove.

Izgleda da su procijenile da im se više isplati da rizikuju u hladnoj Skandinaviji nego da se vrate u domovinu.

Kamerunke će u subotu igrati od 18 sati protiv Hrvatske, koja je apsolutni favorit kao kandidat za plasman u četvrtfinale.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()