Jedan od najplaćenijih sportista svijeta zaprepastio fotografijom božićnog jela

Mladi Norvežanin posljednjih nekoliko dana odmara s porodicom u domovini, a sinoć je privukao pažnju objavivši snimak svog obroka na Instagram storyju

14.12.2023. 08:18
  • Podijeli:
Viktor Hovland_jelo_foto_X Cropped-6579ed0047284.webp Foto: X/@talkSPORT

Golferska zvijezda Viktor Hovland objavio je na svom Instagram nalogu fotografiju porodičnog jela i izazvao pravo iznenađenje kod fanova.

Norvežanin Viktor Hovland (26) iako je na samom početku svoje golferske karijere, već važi za jednu od najvećih zvijezda. U 2023. godini zaradio je nevjerovatnih 35 miliona dolara samo od nastupa u golfu i to mu je donijelo epitet jednog od najbolje plaćenih sportista na svijetu.

Mladi Norvežanin posljednjih nekoliko dana odmara s porodicom u domovini, a sinoć je privukao pažnju objavivši snimak svog obroka na Instagram storyju.

Hovland je objavio kako jede ovčju glavu koja je u vrijeme Božića tradicionalno norveško jelo. Poznato pod nazivom Smalahove, jelo se poslužuje sa švedskim krompirom.

Uprkos tome što je jelo bilo kuhano, crte ovce bile su jasno vidljive dok je jelo ležalo na tanjiru. Inače, od epidemije kravljeg ludila, Smalahove se smije raditi samo od janjećih glava, a ne i od odraslih ovaca.

Kada su u pitanju sportski uspjesi, Hovland je bio najveća zvijezda na ovogodišnjem Ryder kupu u pobjedi Evrope nad Sjedinjenim Američkim Državama.
Za tri godine karijere još uvijek mladi golfer zaradio je više od 55 miliona dolara, no većinu u ovoj godini kada je zablistao na velikoj sceni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()