Istorijska dominacija: Niko nikad kao Red Bul

"Svaka čast Maks. Ovo je tvoja 44 pobjeda, naša 12. uzastopna. To je istorija. Fantastično"

23.07.2023. 16:57
  • Podijeli:
Maks Ferstapen_Profimedia-64bd3ed26015c.webp Foto: Profimedia

Aktuelni šampion i lider Formule 1 Maks Ferstapen u dominantnom stilu je slavio na 11. trci sezone, Velikoj nagradi Mađarske.

Red Bul je na taj način upisao 12. uzastopnu pobjedu čime je ispisao istoriju najbržeg karavana.

Do ovog popodneva tim iz Milton Kiza je dijelio rekord sa Meklarenom.

No, poslije rutinskog trijumfa na Hungaroringu i ovaj podvig je prešao u vlasništvo ekipe koja u posljednje tri sezone nema premca.

"Svaka čast Maks. Ovo je tvoja 44 pobjeda, naša 12. uzastopna. To je istorija. Fantastično", poručio je šef Red Bula Kristijan Horner putem timskog radija.

Ubrzo je dobio odgovor prvaka:

"Napravili smo nevjerovatnu stvar. Bilo je takvo uživanje voziti ovaj bolid. Svi treba da budemo ponosni na ovo dostignuće", istakao je Holanđanin koji je slavio sa čak 33 sekunde prednosti u odnosu na prvog pratioca.

A to je bio Lando Noris u preporođenom Meklarenu, dok je feštu Bikova upotpunio Serhio Perez, agresivnom vožnjom u trci koju je startovao kao deveti.

Četvrti kroz cilj prošao je osvajač pol-pozicije, Mercedesov Luis Hamilton, koji je na startu ispustio tron. I ne samo to, pošto je već do kraja prvog kruga pao na "kotu četiri".

Slijedio je Oskar Pijastri u Meklarenu ispred drugog aduta Mečki, ratobrnog Džordža Rasela, koji je uzeo solidne bodove iako je u boj krenuo tek kao 18.

Uzdanice Ferarija Šarl Lekler i Karlos Sajnc bili su razočaravajući sedmi i osmi, dok je bodove uzeo još i tandem Aston Martina Fernando Alonso - Lans Strol.

Sljedeća trka šampionata biće vožena već za sedam dana, na čuvenoj belgijskoj pisti Spa-Frankoršamp.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()