Holyfield otkrio koji ga je bokser najjače udario: Mislio sam da mi je izbio sve zube

Legenda od legendi

25.04.2024. 13:29
  • Podijeli:
evander holyfield-66292caf66819.webp Foto: Screenshot

Evander Holyfield je jedan od najboljih boksera svih vremena. Tokom kasnih osamdesetih godina prošlog stoljeća je kao apsolutni prvak vladao kruzer kategorijom, a u ranim godinama devedesetih uspio je ujediniti pojaseve i u teškoj kategoriji. Stekao je nadimak "The Real Deal" i borio se protiv velikih imena kao što su Mike Tyson, Lennox Lewis i George Foreman.

Upravo je Foremanu izrazio ogroman kompliment u nedavnoj izjavi za ESNEWS.

"Tip koji me najjače udario je George Foreman. Udario me u jedanaestoj rundi, a ja sam se vratio u ugao i pitao je li mi izbio sve zube", ispričao je Holyfield u razgovoru spomenuti medij.

Podsjetimo, borba Foremana i Holyfielda održana je sredinom aprila 1991. godine u Convention Hallu (Atlantic City, New Jersey, Sjedinjene Američke Države). Foreman je u meč ušao s 42 godine, a slavio je tada 28-godišnji Holyfield jednoglasnom sudijskom odlukom te tako odbranio pojaseve po WBA, WBC i IBF verzijama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()