Hoće li Srbija dobiti svog predstavnika u Formuli 1? Andrija ima 14 godina i već je u F4

Ističe da je dobio ponudu tima i on ju je prihvatio, ali još uvijek nema sponzora koji mu je neophodan kako bi ga je podržao. U toku su pregovori sa Automoto savezom Srbije kako bi se projekat kompletirao

06.02.2024. 15:00
  • Podijeli:
Andrija-Kostic-foto-fokusauto-tiktok-screenshot-65c1fd8da5e91.webp Foto: Screenshot

Osim Dušana Borkovića koji je bilježio velike uspjehe na automoto sceni, pa i Milovana Vesnića, Srbija nije imala mnogo imena u svijetu "vozačkih" sportova. Sada bi to moglo da se promijeni i u najprestižnijoj Formuli.

Mladi Andrija Kostić (14) potpisao je kratkoročan ugovor sa timom Van Amersfort u Formuli 4! U pitanju je jedna od dvije najbolje ekipe u ovom “rangu” takmičenja za koju su na početku svojih karijera vozili između ostalih Mik Šumaher, Maks Ferstapen i Šarl Lekler.

Ističe da je dobio ponudu tima i on ju je prihvatio, ali još uvijek nema sponzora koji mu je neophodan kako bi ga je podržao. U toku su pregovori sa Automoto savezom Srbije kako bi se projekat kompletirao.

Ističe da je tek prije dva mjeseca sjeo u bolid formule prvi put nakon kartinga.

 

@fokus_auto Andrija Kostić u F4 Van Amersfoort Racing Timu #fokusauto #trkanje #viral #fyp #tiktoksrbija #tiktokbalkan #f4 #formula4 #vanamersfoortracing #maxverstappen #charlesleclarc #schumacher ♬ original sound - Formula 1

 

- Prvi put sam karijeri sjeo u bolid bilo koje formule, a ne karting, i to prije dva mjeseca i prezadovoljan sam. Još važnije, ekipa je veoma zadovoljna brzinom mog napretka i postoji velika šansa da sljedeće godine vozim punu sezonu u italijanskoj Formuli 4 za VAR. Svjestan sam da još uvijek nismo potpisali ugovor, ali opcija za to postoji i ukoliko uspješno završimo pregovore sa sponzorima, sljedeće godine ću biti najmlađi takmičar u prvenstvu – rekao je Kostić za “Fokus Auto” uz dodatak da je Formula 1 još uvijek daleko i da je primarni cilj izboriti se za što bolje rezultate i naći sponzorstvo.

Tokom nekoliko dana na probi u Francuskoj i Španiji bio je prvi u dva sektora, ali u trećem je ostao bez najvišeg postolja.

Ovaj skroman dječak bi mogao da dobije priliku da vozi na nekoj od najprestižnijih staza poput Monce, Muđela i Imole, a ne zaboravlja ni svoje školske drugare i nastavnike koje je pozdravio u razgvoru za “Fokus Auto”, a prenosi Telegraf.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()