Hoće li Elvedina Muzaferija ipak imati sreće

FIS ponovo na mukama

29.02.2024. 21:53
  • Podijeli:
muzaferija elvedina - reuters 333-63f0b575ce081.webp Foto: Reuters

Nakon otkazivanja dvije Super – G utrke za žene proteklog vikenda u Val di Fassi, Međunarodna skijaška federacija (FIS), ponovo je na mukama. Najbrže skijašice svijeta, među kojima je i Elvedina Muzaferija (24), iz Italije su preselile u Norvešku gdje su, ovog vikenda, na rasporedu po jedan spust i Super-G.

Međutim, dočekalo ih je kišno i maglovito vrijeme zbog kojeg je jutros otkazan prvi zvanični trening spusta. Drugi trening mora bi biti održan sutra, a u slučaju da se to ne desi organizatori su, tokom večerašnjeg sastanka, učesnicima saopćili da su sve karte otvorene.

S obzirom na to da spust utrka ne može biti održana bez najmanje jednog zvaničnog treninga, a da isti uvjet ne važi za Super-G, u Kvitfjellu bismo upravo mogli pratiti duplo takmičenje u ovoj disciplini.

Kako je iznešeno, dođe li do otkazivanja spust utrke u subotu, norveški ski centar bi u nedjelju i ponedjeljak mogao biti domaćiin Super-G avanturama.

U svakom slučaju, ostaje nam da ispratimo dešavanja na stazi u petak, 1.marta od 11 sati, a zvanični spust trening, ako bude održan najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica startat će s brojem 28.

Podsjetimo, Muzaferija je u borbi za dragocjene bodove i još jedan historijski podvig. U dosadašnjim utrkama prikupila je ukupno 102 boda u Svjetskom kupu. U disciplini Super-G osvojila je 33 i 69 bodova u spustu. U ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto te je korak do ovjere finala Svjetskog kupa u obje discipline.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()