Hamiltona čeka nestvaran iznos kada zvanično pojača redove Ferrarija

Napušta Mercedes

01.02.2024. 19:08
  • Podijeli:
hamilton-lewis-reuters-1666970877278.webp Foto: Reuters

Jedan od najboljih vozača Formule 1 svih vremena Lewis Hamilton će napustiti Mercedes i od sljedeće sezone voziti za Ferrari.

Sedmerostruki svjetski prvak i najuspješniji vozač svih vremena po broju pobjeda (103) će član Mercedesa biti do kraja ove godine kada će se pridružiti Ferrariju.

Italijanski velikan će aktivirati njegovu otkupnu klauzulu, a Hamilton će doći na mjesto Carlosa Sainza koji bi karijeru mogao nastaviti u Audiju, Aston Martinu ili Mercedesu.

Informacija je danas potvrđena od AS-a, Sky Sportsa i BBC-a te se čeka još samo službena objava koja bi mogla uslijediti danas.

Ferrari je prošle godine nudio 45 miliona eura Hamiltonu samo za potpis ugovora, a budući da Britanac prema trenutnom ugovoru zarađuje nešto manje od 60 miliona eura, Ferrari je morao gurnuti ruku duboko u džep kako bi dogovorio zvučan transfer.

Špekuliše se da će Hamilton u Ferrariju zarađivati otprilike sličan novčani iznos kojeg je imao u redovima Mercedesa.

U prilog ovog transfera ide i činjenica da je Mercedes izgubio primat od Red Bulla budući da je ovu sezonu završio na trećem mjestu iza Maxa Verstappena i Sergija Pereza, a ispred Fernanda Alonsa i Charlesa Leclerca, no bez ijedne pobjede u sezoni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()