F1 u Melburnu: Bikovi vode, Alonso prijeti

Alonso možda jeste bio najbrži u specifičnim okolnostima druge sesije, ali rezultati prvog treninga pokazuju da Bikovi i dalje kolo vode

31.03.2023. 08:41
  • Podijeli:
Fernando Alonso_Asanka Brendon Ratnayake AP Tanjug-64267b0010545.webp Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP / Tanjug

Vozač Aston Martina Fernando Alonso ostvario je najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu treće trke sezone Formule 1, Velike nagrade Australije.

Španski lisac iskoristio je trenutak dok je pista još bila suva te je rezultatom 1:18,887 minuta zasjeo na tron. Konkurencija je u tom trenutku bila prilično daleko.

Ferarijev Šarl Lekler je zaostajao više od četiri desetinke, a šampion Maks Ferstapen u Red Bulu čak 0,615 sekundi.

Kako je kiša uskoro počela da pada, bilo je jasno da niko neće biti u prilici da popravi svoje vrijeme. Ono što je bilo korisno vozačima je to što su po prvi put u novim "mašinama" vozili na mokroj stazi.

Alonso možda jeste bio najbrži u specifičnim okolnostima druge sesije, ali rezultati prvog treninga pokazuju da Bikovi i dalje kolo vode.

Ferstapen je na "prljavoj" pisti imao rezultat koji je za gotovo desetinku brži, što je jasan pokazatelj da prvak može kud i kamo brže.

Luis Hamilton je drugim mjestom nagovijestio da bi Mercedes u Melburnu mogao imati bolje izdanje, dok je treći bio Serhio Perez.

Treći trening u Albert Parku zakazan je za subotu ujutru u 3.30 časova po našem vremenu. Kvalifikacije su u 7 sati.

U istom terminu u nedjelju slijedi treća bitka za F1 bodove.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()