F1: Bik izdao Ferstapena, Perez uzeo poklon

Popularni Čeko je iskoristio nesreću timskog kolege Maksa Ferstapena kojeg je izdao bolid, te je drugu godinu zaredom pokorio Džedu

18.03.2023. 19:10
  • Podijeli:
Serhio Perez_Hassan Ammar AP Tanjug-6415fe4d158cf.webp Foto: Hassan Ammar / AP / Tanjug

Vozač Red Bula Serhio Perez pobjednik je kvalifikacija za drugu trku sezone Formule 1, Veliku nagradu Saudijske Arabije.

Popularni Čeko je iskoristio nesreću timskog kolege Maksa Ferstapena kojeg je izdao bolid, te je drugu godinu zaredom pokorio Džedu.

Drugo vrijeme je ostvario Ferarijev Šarl Lekler koji će zbog kazne biti pomjeren za deset mjesta.

Kota tri pripala je Fernandu Alonsu iz Aston Martina, koji je čitavog vikenda u Top 3.

No, niko od rivala nije mogao da parira "RB19". Šampionska ekipa je dominantna na startu prvenstva, što je iskoristio Meksikanac da cementira prvo mjesto.

"Bilo je dobro. Bitno mi je bilo da prvi dio odvezem čisto, da osjetim bolid da "oživljava". Od tog prvog kruga sam konstantno napredovao. Hvala ekipi. Odradila je sjajan posao. Žao mi zbog Maksa. Bio je brz cijelog vikenda. Nikada ne znate šta vas može snaći. Ali vjerujem da sutra kao tim možemo imati dobru trku", optimista je Perez.

Ferstapen će nedjeljnu bitku, koja je zakazana za 18 časova, startovati kao 15. ukoliko u Red Bulu ne odluče da mijenjaju komponente motora. Lekler će biti 12. na gridu.

Dva takva asa van "svojih" pozicija nagovještavaju uzbudljivu trku, pogotovo ako se zna da će na putu proboja ka vrhu morati da riješe Mercedese Luisa Hamiltona i Džordža Rasela.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()