Evropsko prvenstvo: Druga recka Orlova

Naredni protivnik srpskog nacionalnog tima biće jedan od domaćina, Italija

31.08.2023. 20:17
  • Podijeli:
Srbija Belgija odbojka_CEV-64f0d3e87409c.webp Foto: CEV

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je drugi trijumf na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Igora Kolakovića bili su bolji od Belgije rezultatom 3:1 (25:22, 18:25, 25:20, 25:20).

Naredni protivnik srpskog nacionalnog tima biće jedan od domaćina, Italija, sutra od 21 čas.

Velika borba viđena je u prvom setu. Nijedna reprezentacija nije uspijevala da napravi osjetniju prednost.

Autsajder je čak vodio 22:21, ali onda je uslijedila serija favorita od četiri poena koja su mu doijnela prvi set.

Nije to pokolebalo Belgijance. Odlično su ušli u drugi dio igre, odvojili se sredinom seta na tri poena viška (13:10) i do kraja samo uvećavali prednost za poravnanje skora.

Vratili su se Orlovi u trećem setu. Odvojili su se srpski asovi na 21:16, rutinski riješili ovaj dio igre i stigli na set do pobjede.

Dugo je bilo neizvjesno u četvrtoj dionici. Srbija je napravila seriju od tri poena pri rezultatu 14:13, otišla na plus četiri, ali je Belgija ponovo prišla na "minus jedan" (17:18).

Ipak, novom serijom momci u bijelim dresovima stigli su do nova tri boda.

Pavle Perić je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 14 poena, Aleksandar Atanasijević je imao 11, a Marko Podraščanin 10 poena.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()