Evo šta hrvatski mediji pišu o Elvedini Muzaferiji

Senzacija u svijetu skijanja

19.02.2024. 13:02
  • Podijeli:
muzaferija elvedina - reuters 333-63f0b575ce081.webp Foto: Reuters

Iznenađenje koje je napravila Elvedina Muzaferija protekog vikenda prošlo je itekako zapaženo u medijima u regionu, posebno u Hrvatskoj u kojoj se uveliko prati skijanje.

Na utrci Svjetskog kupa u Crans-Montani sa startnim brojem 28 Muzaferija je završila četvrta u utrci drugog spusta. Podijum je našoj skijašici utekao za 11 stotinki.

“Čudesan rezultat skijašice iz BiH” piše Index.hr, te uz novi tekst o “Senzacionalnom nastupu” poziva publiku da pogleda njen nastup. “Senzacija u svijetu skijanja” je riječ sa kojom su je opisali novinari Dalmacije Danas, ali i komentatori HRT-a koji su prenosili utrku.

“SENZACIJA U SVIJETU SKIJANJA Mlada skijašica sve digla na noge, odradila svoj najbolji rezultat i oduševila” pišu Dalmatinci.

“Povijesna vožnja za BiH, regija bruji o njenom rezultatu” pišu Sportske Novosti iz Zagreba.

Za Elvedinu su navijali i komentatori iz Srbije i Slovenije, a o njenom nastupu pišu svi sportski mediji u državama u kojima skijanje ima barem osrednju popularnost.

“Iza mene je nezaboravan vikend za moju karijeru i za bh. skijanje. Počeli smo u petak sa 18. mjestom u spustu, što je bio najbolji rezultat u spustu u mojoj karijeri. To mi je dalo priliku za bolji startni broj u subotu što sam iskoristila maksimalno i doskijala do nevjerovatnog četvrtog mjesta.

Samo 11 stotinki iza postolja, iza Lare Gut-Behrami. Zaista, mislim da ću taj dan još dugo pamtiti. Imala sam priliku i da idem na svoje prvo proglašenje u Svjetskom kupu i bilo je super”, rekla je Elvedina i dodala:

“Danas smo imali posljednju utrku, Super – G i nažalost, startala sam sa jako visokim startnim brojem 46. Staza je bila malo popustila, ali sada osjećam da imam puno smaopouzdanja i skijam čisto. Znala sam da to može biti dobar rezultat. Završila sam šesnaesta, što je moj drugi najbolji rezultat u ovoj disciplini u mojoj karijeri. S tim rezultatom trebala bih ući u prvih 30 na startnoj listi za utrke sljedećeg vikenda u italijanskom Passo San Pellegrinu. Pokušat ću se kvalifikovati u finale Svjetskog kupa i u disciplini Super-G.”

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()