Estonija precrtana: Srbija u osmini finala Evropskog prvenstva

Bolji plasman u grupi donosi i lakšeg rivala u nokaut fazi, vjerovatno Bugarsku ili Hrvatsku

04.09.2023. 20:04
  • Podijeli:
Odbojka Srbija_CEV-64f628977af7f.webp Foto: CEV

Odbojkaši Srbije vratili su se na pobjedničku kolosjek nakon poraza od Italijana, te su zabilježili treću pobjedu u grupnoj fazi Evropskog prvenstva kojom su overili plasman u osminu finala.

Nova žrtva je bio autsajder Estonija koju su momci u plavim dresovima savladali sa maksimalnih 3:0 (25:16, 25:23, 25:22). Iako je favoriot furiozno otvorio meč, protivnik je pružio žestok otpor u drugom i trećem setu ali se pitanje pobjednika ipak nije dovodilo u pitanje.  

Rival sutra od 21.00 čas će biti Njemačka i vjerovatno će u tom meču da padne odluka o drugom mjestu u grupi iza nedodirljivog domaćina. Bolji plasman u grupi donosi i lakšeg rivala u nokaut fazi, vjerovatno Bugarsku ili Hrvatsku.

Odlično su izabranici Igora Kolakovića ušli u meč i stavili do znanja rivalu da jurišaju ka maksimalnom trijumfu. Blistao je na početku meča Pavle Perić, potom je lidersku palicu preuzeo korektor Dražen Luburić i Srbija je rutinski osvojila prvu dionicu.

U drugom setu je Srbija oscilirala u prijemu i bloku, rival je smanjio broj grešaka i vladala je rezultatska klackalica. U finišu seta je ušao Aleksandar Atanasijević, pogodio bitan servis a potom donio i set loptu koju je Srbija odmah iskoristila.

Treći set je bio nešto između prvog i drugog. Favorit je dominirao i vodio na poečtku ali nije uspijevao da se odlijepi na veliku razliku. Luburić je imao neke sjajne momente u tom periodu igre i održavao prednost srpskog tima.

Kada je Srbija došla do 22:16, djelovalo je da je sve gotovo ali žilavi momci sa Baltika su još jednom uspjeli da se vrate. I prišli na samo poen zaostatka (22:23). Ipak, smeč Marka Ivovića i servis Vuka Todorovića na meč lopti su bili dovoljni favoritu da privede posao kraju.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()