Drama za kraj: Lekler vicešampion, Sebu bod na oproštaju

"Hvala svima na podršci. Nedostajaćete mi. Bilo je apsolutno zadovoljstvo imati ovakvu karijeru"

20.11.2022. 15:52
  • Podijeli:
Šarl Lekler_Hussein Malla_AP_Tanjug-1668954824839.webp Foto: Hussein Malla / AP / Tanjug

Adut Red Bula i aktuelni prvak Formule 1 Maks Ferstapen slavio je na završnoj trci sezone u Abu Dabiju u kojoj je njegov timski kolega Serhio Perez "predao" vicešampionsku krunu Ferarijevom Šarlu Lekleru.

Dva rivala u završni boj ušla su poravnata, ali je Lekler uz bolju strategiju i čuvanje guma uspio sa jednim odlaskom u boks kroz cilj proći drugi, svega jednu sekundu ispred Meksikanca.

Bitka na Jas Marini ostaće upamćena i kao posljednja u karijeri Sebastijana Fetela. Četverostruki prvak uzeo je bod na kraju, mada je sa malo boljom strategijom mogao kud i kamo više.

Bilo kako bilo, karavan je napustio uzdignute glave, na startno-ciljnom gridu je potpisao nekoliko "krofni", a onda dobio gromoglasne ovacije "Fetel, Fetel, Fetel". 

"Volio bih da smo uzeli koji poen više, ali dobro. Uvertira je bila emotivna, ali čim su se svjetla ugasila, sve je bilo po starom. Šteta, jer smo sa drugačijom strategijom mogli pomoću timu. Ali opet, vidio sam puno dragih ljudi, nasmijanih lica... Dobro je... Bio je ovo sjajan vikend. Malo sam "prazan" na kraju. Zadnje tri godine možda nisu bile toliko dobre sa aspekta rezultata, ali sam shvatio neke druge stvari i koliku privilegiju ovdje imamo. Možda kruženje stazama neće promijeniti svijet, ali možemo da ukažemo na neke stvari. Hvala svima na podršci. Nedostajaćete mi. Bilo je apsolutno zadovoljstvo imati ovakvu karijeru", izjavio je njemački pilot, inače, vozač dana po izboru fanova širom svijeta.

Srećan je bio i Lekler, kojem će vicešampionska titula biti zamah za narednu sezonu.

"Da, bejbi. Uspjeli smo. Hvala momci. Dobra trka. Stvarno dobra trka", bio je prvi komentar nakon što je prošao kroz cilj.

Kasnije je dodao:

"Vozio sam sa 110 odsto od prvog do posljednjeg kruga. Savršena trka. Znali smo da Čeka možemo pobijediti samo sa drugačijom taktikom. "Igrali" smo se sa gumama i na kraju uspjeli. Sada smo drugi, vjerujem da sljedeće godine možemo napasti prvo mjesto. Ako uzmemo u obzir gdje smo bili prošle sezone, ovo je veliki skorak".

Perez, čini se, nije bio toliko razočaran:

"Tako je, kako je. Bio sam blizu. Na kraju, moram da budem zadovoljan. Dao sam sve od sebe ove sezone. Sljedeće možemo biti još bolji".

Za kraj, vrijedi dodati da je Ferstapen upisao 15. pobjedu što je apsolutni i teško dostižan rekord.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()