Drama sa srećnim krajem: Zmajice startovale pobjedom na Evru

Zmajice su, poslije nešto lošijeg starta, "okrenule" Švajcarsku slavivši nakon trilera sa 3:2

16.08.2023. 20:19
  • Podijeli:
Odbojka BiH Švajcarska_Profimedia-64dd0e581a609.webp Foto: Profimedia

Odbojkašice Bosne i Hercegovine pobjedom su otvorile nastup na Evropskom prvenstvu koje se održava u Belgiji, Estoniji, Njemačkoj i Italiji.

Zmajice su, poslije nešto lošijeg starta, "okrenule" Švajcarsku slavivši nakon trilera sa 3:2 (16:25, 25:15, 23:25, 25:17, 17:15).

Ostaje žal što učenice Stevana Ljubičića nisu uzele maksimaalna tri boda. No, svaki početak je težak i igra iz većeg dijeela meča svakako ohrabruje pred nastavak velikog boja.

BiH je sa nepotrebnom nervozom i grčom ušla u duel. A rival je to znalački iskoristio.

Švajcarkinje su dominirale od starta, zagospodarile terenom i više nego ubjedljivo osvojile prvi set.

"Minus devet" u prvoj dionici razbudio je ekipu koja je na papiru bila favorit pa je uzvratila istom mjerom.

 Treći set je bio "klackalica" koja je otišla na stranu autsajdera, ali su Zmajice ekspresno i ubjedljivo uzvratile, nagovijestivši dramu u petoj dionici.

Ljubičićeva četa u odlučujućem intervalu ništa nije prepustila slučaju. Brzo je povela, odlijepila se te je, uz manje probleme, osigurala drugi trijumf na kontinentalnim takmičenjima u istoriji.

Do njega su je predvodile Milana Božić i Dajana Bošković sa po 19 poena, Ajla Paradžik je dodala 18, a Edina Selimović 16.

Na drugoj strani, Maja Štork je brojala do 20.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine avanturu nastavlja već sutra, od 18 časova, kada će koplja ukrstiti sa Bugarskom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()