Do sada najveće otkriće o Schumacherovom stanju: Vozili ga Mercedesom, a sve zbog jednog cilja

Angažovano 15 ljekara

29.12.2023. 07:56
  • Podijeli:
schumacher-reuters.jpg

Prije deset godina Michael Schumacher (54) doživio je tešku nesreću na skijanju u Meribelu (Francuska), a o njegovom zdravstvenom stanju se gotovo ništa ne zna. Ipak, Bild je otkrio do sada najkonkretnije detalje vezane za njegovu rehabilitaciju.

Naime, njemački list piše da se Schumacher u sklopu svoje njege i rehabilitacije vozio u automobilu Mercedes AMG.

Svrha ovoga bila je stimulacija mozga poznatim zvukovima, nakon što je Schumacher proveo više od dvije decenije utrkujući se bilo u Formuli 1 ili u drugim kategorijama prije svog debija u F11991. na Velikoj nagradi Belgije.

Također je otkriveno da je 15 ljekara, masera i asistenata, angažovano da se brine o njemu kako bi mu pružili najbolju njegu 24 sata dnevno.
Podsjetimo, sedmerostruki svjetski prvak je stradao 29. decembra 2013. na skijanju u francuskim Alpama udarivši glavom o stijenu.

Iako je nosio skijašku kacigu, doživio je teške povrede glave i prebačen je u bolnicu u Grenobleu gdje je podvrgnut operacijama i stavljen u induciranu komu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()