Četiri zlatne medalje za BiH na Evropskom prvenstvu u Gruziji

Naš tim danas je osvojio četiri zlatne medalje

11.02.2024. 21:00
  • Podijeli:
Gruzija_karate_medalje_foto_Savez-65c8fbd4cd4af.webp Foto: Karate savez BiH

Karatisti iz Bosne i Hercegovine zabilježili su sjajne rezultate na Evropskom prvenstvu u Gruziji.

Naš tim danas je osvojio četiri zlatne medalje! Ali Arnautović, Emina Sipović, Anes Bostandžić i Bekir Grabus danas su se popeli na najviše stepenice pobjedničkih postolja na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 takmičare koje se održava u Tbilisiju.

Arnautović je u kategoriji borbe kadeti -70 kg u finalu pobijedio predstavnika Ukrajine sa 1:0.

Grabus je u kategoriji borbe U21 -67kg bio bolji od domaćeg predstavnika rezultatom 2:1.

Emina Sipović zlato je osvojila u kategoriji borbe U21 -61 kg, a u finalu je bila bolja od predstavnice Slovenije (4:1). Bostandžić je u kategoriji borbe U21 + 84 kg u finalu savladao predstavnika Azerbejdžana sa 8:0.

Odličan rezultat ostvarile su Ajla i Nejra Sipović. Ajli je pripala srebrena medalja u konkurenciji juniorki -66kg, a u finalu je zaustavljena od predstavnice iz Francuske (1:2). Nejra je osvojila bronzanu medalju u konkurenciji U21 -55kg, a u borbi za medalju savladala je predstavnicu Beligije sa 9:1.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()