Carlos Sainz ide na operaciju slijepog crijeva, u Ferrariju ga mijenja tinejdžer

Na VN Saudijske Arabije

08.03.2024. 14:23
  • Podijeli:
carlos-sainz-profimedia.jpg

Vozača Ferrarija Carlosa Sainza nećemo gledati na Velikoj nagradi Saudijske Arabije.

Naime, španski vozač će propustiti utrku u Saudijskoj Arabiji jer ima upalu slijepog crijeva, te mora ići na operaciju.

Umjesto 29-godišnjeg Sainza u bolidu Ferrarija ćemo gledati rezervnog vozača Ollieja Bearmana.

Radi se o 18-godišnjem Britancu koji se takmiči u Formuli 2 za Prema Racing.

Bearman je bio najbrži u kvalifikacijama Formule 2, a u bolidu Ferrarija ćemo ga vidjeti već danas na treće slobodnom treningu koji je na rasporedu od 14 sati i 30 minuta.

Kvalifikacije slijede od 18 sati, a utrka za Veliku nagradu Saudijske Arabije je na rasporedu u subotu, 9. marta, s početkom u 18 sati.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()