Čak 23 kineska sportaša pozitivni na doping uoči Olimpijskih Igara!?

Iz Kine bez komentara

20.04.2024. 20:01
  • Podijeli:
doping test foto Pixabay-63cbca251a4da.webp Foto: Pixabay

Svjetska antidoping agencija (WADA) potvrdila je u subotu (20. aprila) izvještaje da su 23 kineska plivača bila pozitivna na zabranjeni lijek prije Olimpijskih igara u Tokiju 2020.

Iako su nalazi pozitivni, WADA je prihvatila nalaze i zaključak iz Kine da je to zbog kontaminacije supstancama.

U više medijskih izvještaja navodi se da su plivači bili pozitivni na trimetazidin (TMZ), koji se nalazi u lijekovima za srce, mjesecima prije nego što su Igre odložene zbog COVID-a počele u japanskoj prijestolnici u julu 2021.

CHINADA, kineska antidoping agencija i Kineski plivački savez nisu odmah odgovorili na Reutersove zahtjeve za komentar.

WADA je saopštila da je u junu 2021. godine obaviještena o odluci CHINADE da prihvati da su plivači dali štetne analitičke nalaze, ili AAF, nakon što su nenamjerno bili izloženi lijeku kroz kontaminaciju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()