Brazilac se saltom bacio na protivnika pa ga "ugušio", borba trajala 54 sekunde

Naime, sudija je prekinuo meč poslije samo 54 sekunde i to nakon što je Pereira rukama uhvatio Ukrajica u polugu i poslao na spavanje

05.05.2024. 20:38
  • Podijeli:
salto_borba_ufc_foto_UFC-663765d6757d4.webp Foto: UFC

Brazilski borac Michel Pereira (30) sinoć je na priredbi UFC 301 u Rio de Janeiru šokirao Ukrajinca Ihorija Potieriju jednim od najspektakularnijih poteza godine.

Naime, sudija je prekinuo meč poslije samo 54 sekunde i to nakon što je Pereira rukama uhvatio Ukrajica u polugu i poslao na spavanje.

Pereira je nakon pola minute odmjeravanja snaga prvo srušio Ukrajinca, a onda se saltom unatrag bacio na njega i počeo ga udarati.

Poiteria je pokušavao ustati, ali domaći borac ga je uhvatio rukama na polugu.

Sudija ih je potom razdvojio i prekinuo meč, a Ukrajinac je samo bez svijesti pao na pod.

Inače, Pereira se trebao boriti protiv Tadžikistanca Mahmuda Muradova, ali on je otkazao zbog zdravstvenog stanja pa je Poiteria uskočio kao zamjena u posljednji trenutak.

Brazilac je tako na kraju popravio profesionalni omjer na 31-11-2, ali i ubilježio osmu uzastopnu pobjedu u nizu, a treću ekspresnu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()