Bjeloruski atletski trener suspendovan na pet godina

Zbog uvrede "dostojanstva" sportiste i zloupotrebe moći

28.02.2024. 14:08
  • Podijeli:
atletika staza pixabay-65deeb3bee7b4.webp Foto: Pixabay

Bjeloruski atletski trener Yuri Moisevich suspendovan je na pet godina zbog uvrede "dostojanstva" sportiste i zloupotrebe moći, saopštila je jedinica za integritet atletike.

Moisevich je tokom Olimpijskih igara u Tokiju 2021. natjerao atletičarku Kristinu Cimanovskaju da se vrati kući sa Igara, nakon što je ona na društvenim mrežama kritikovala rad trenera.

Moisevich je proglašen krivim i za davanje lažnih ili netačnih informacija tokom događaja koji je doveo do odlaska sportistkinje iz Olimpijskog sela 2021. godine.

Njemu je izrečena zabrana rada u atletici do 2029. godine. Na aerodromu u Tokiju, Cimanovskaja nije željela da se vrati u Bjelorusiju i potražila je pomoć policije zbog moguće odmazde i zastrašivanja. Ona je dobila humanitarnu vizu Poljske i otputovala je u tu zemlju nekoliko dana kasnije.

Cimanovskaja je prošle godine dobila dozvolu da nastupa za Poljsku na Svjetskom prvenstvu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()