Baceki izgubio vođstvo pa trijumfovao na Velikoj nagradi Indije

Drugo mjesto zauzeo je vozač Pramaka Horhe Martin

24.09.2023. 16:01
  • Podijeli:
Marko Beceki_Profimedia-64ce29bb449d2.webp Foto: Profimedia

Vozač ekipe VR46 Marko Beceki pobijedio je u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Indije.

Beceki je startovao sa pol pozicije, izgubio je vođstvo, ali se ubrzo vratio na čelo i poslije toga nije ispuštao prednost. Pobijedio je rezultatom 36 minuta, 59,157 sekundi.

Drugo mjesto zauzeo je vozač Pramaka Horhe Martin sa 8,649 sekundi zaostatka, a treći je bio Fabio Kvartararo iz Jamahe sa 8,855 sekundi zaostatka.

Vozač KTM Bred Binder bio je četvrti, Đoan Mir iz Repsol Honde bio je peti, a šesto mesto zauzeo je Žoan Zarko iz Pramak Dukatija.

Aktuelni šampion Frančesko Banjaja nije završio trku pošto je izletio sa staze.

On je i dalje vodeći u generalnom plasmanu sa 292 boda, ispred Martina koji ima 279 i Becekija sa 248 bodova.

Naredna trka u šampionatu vozi se za sedam dana u Japanu.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()