Autsajderi šampioni Evrope: Odbojkaši Poljske pobijedili Italijane na domaćem terenu

Reprezentacija Slovenije osvojila treće mjesto pobjedom nad Francuskom

16.09.2023. 23:26
  • Podijeli:
ITALIJA POLJSKA ODBOJKA-65061d5f7094b.webp Foto: Twitter CEVolleyball

Odbojkaši Poljske postali su šampioni Evrope nakon što su potpuno iznenađujuće u finalu savladali Italiju rezultatom 3:0, po setovima 25:20, 25:21 i 25:23.

Evropsko prvenstvo koje se igralo u četiri zemlje (Italija, Bugarska, Sjeverna Makedonija i Izrael) večeras je došlo do samog kraja. Finalnom utakmicom u Rimu stavljena je tačka na sjajan šampionat u kojem smo vidjeli brojna iznenađenja.

Prvo je danas reprezentacija Slovenije osvojila treće mjesto pobjedom nad Francuskom, da bi večeras u velikom finalu snage odmjerili Poljska i Italija.

Poljaci su u ovaj duel ušli kao autsajderi protiv domaćina finala usred Rima, ali se to ni u jednom trenutku nije osjetilo.

Prvi set u potpunosti su kontrolisali Poljaci i zasluženo ga priveli kraju u svoju korist, da bi u drugom dobili pravu dramu i rezultatske preokrete. Poljaci su pri vodstvu Italije 15:14 vezali sedam od osam narednih poena i došli do osvajanja drugog seta.

Najveću dramu vidjeli smo u trećem setu, gdje se Poljaci bolje snalaze u završnici i dolaze do velikog uspjeha. Iskoristili su drugu meč-loptu i rezultatom 25:23 u posljednjem setu došli do istorijskog uspjeha.

Tako su srušili aktuelne evropske i svjetske šampione te priredili pravu senzaciju. Za Poljake je ovo druga titula evropskog šampiona u odbojci nakon 2009. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()