Zubac i Clippersi razbili Dončićev Dallas, Bucksi sigurni protiv Pacersa

Već nakon prvog poluvremena Mavsi su imali 26 poena zaostatka, a rezultat je bio 56:30

22.04.2024. 08:56
  • Podijeli:
doncic-660a5cf35ebe1.webp Foto: AP Photo/Eric Christian Smith

Na NBA parketima sinoć su odigrane četiri utakmice prvog kola doigravanja. Dallas Mavericksi Luke Dončića poraženi su na otvaranju doigravanja NBA lige od Los Angeles Clippersa rezultatom 109:97.

Već nakon prvog poluvremena Mavsi su imali 26 poena zaostatka, a rezultat je bio 56:30. Dončićeva ekipa u nastavku je uspjela samo smanjiti zaostatak, a Clippersi su na kraju slavili 109:97. Ekipu iz Los Angelesa do pobjede je vodio James Harden sa 28 poena i osam asistencija, dok je sjajnu partiju zabilježio i Ivica Zubac sa 20 poena i 15 skokova. Dončić je susret završio sa 33 poena i 13 skokova.

U prvom susretu večeri Boston Celticsi nisu imali problema protiv Miami Heata. Slavili su rezultatom 114:94. Kod Celticsa Jayson Tatum je upisao triple-double učinak sa 23 postignuta poena, te po 10 skokova i asistencija. Kod Heata najbolji je bio Bam Adebayo sa 24 poena i šest skokova.

Milwaukee Bucksi su poveli u seriji protiv Indiana Pacersa. Sinoć su na svom parketu slavili rezultatom 109:94. Sjajnu partiju za Buckse pružio je Damian Lillard sa 35 poena i šest skokova. Kod Pacersa najbolji je bio Pascal Siakam sa 36 poena i 13 skokova.

Oklahoma City Thunder je u posljednjem susretu večeri na svom parketu slavila protiv New Orleans Pelicansa rezultatom 94:92. Domaće je do trijumfa vodio Shai Gilgeous-Alexander sa 28 poena i šest skokova. Kod Pelicansa Trey Murphy je postigao 21 poen.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()