Žrijeb za košarkaški turnir na OI na programu 19. marta

Poznato je osam od 12 ekipa za muški turnir: Australija, Kanada, Francuska, Nemačka, Japan, Srbija, Južni Sudan i SAD. Ostale četiri selekcije će se plasirati na OI kroz julske kvalifikacije

13.02.2024. 19:20
  • Podijeli:
olimpijske igre MOK x@iocmedia-657383370c12f.webp Foto: X@iocmedia

Žrijeb za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u ženskoj i muškoj konkurenciji biće održan 19. marta, saopšteno je na sajtu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Kako je saopštila FIBA, žrijeb za OI u Parizu biće održan 19. marta od 19 časova u švajcarskom gradu Miesu, koji je sjedište Međunarodne košarkaške federacije.

Poznato je osam od 12 ekipa za muški turnir: Australija, Kanada, Francuska, Nemačka, Japan, Srbija, Južni Sudan i SAD. Ostale četiri selekcije će se plasirati na OI kroz julske kvalifikacije.

U ženskoj konkurenciji poznato je svih 12 selekcija učesnica: Australija, Belgija, Kanada, Kina, Francuska, Nemačka, Japan, Nigerija, Portoriko, Srbija, Španija i SAD.

U obe konkurencije selekcije će biti podijeljene u tri grupe sa po četiri ekipe, a FIBA će naknadno objaviti sastave šešira u obe konkurencije, a zna se da će biti bazirani na posljednjoj svjetskoj rang listi koja bude objavljena prije žrijeba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()