Zmajevi prizemljeni: Protiv Litvanaca biti li ne biti (Video)

Četu Adisa Bećirevića pobjede su koštale velike oscilacije

06.09.2022. 16:46
  • Podijeli:
Džanan Musa_FIBA.jpg Foto: FIBA

Košarkaši BiH propustili su prvu meč loptu za ovjeru plasmana u osminu finala Evrobasketa.

Nakon visokog leta protiv Slovenije, Zmajevi su prizemljeni u okršaju sa Francuskom koja je slavila sa 81:68 (19:19, 25:15, 8:16, 29:18), te se tako osvetila za nedavni poraz u Skenderiji.

Četu Adisa Bećirevića pobjede su koštale velike oscilacije. I dok je prva četvrtina bila dobra, druga je bila slaba.

Treći kvartal je bio odličan, međutim, četvrti je bio očajan. Trikolori su tada dodali gas i više se nisu osvrtali.

Najefikasniji kod poraženih bio je triling Džanan Musa - Jusuf Nurkić - Miralem Halilović, koji je postigao po 14 poena. Na druhoj strani, Geršon Jabusel je upisao 15 koševa, a Evan Furnije i Toma Ertel po 14 pogodaka.

Mogu li Zmajevi dohvatiti plasman među 16 najboljih saznaćemo sutra, nakon okršaja sa Litvancima koji je zakazan za 14.30 časova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()