Zlatna pobjeda: Igosi iz Skoplja ka mirnoj luci

Aleksandrovčani sada imaju tri pobjede više i bolji međusobni skor od Makedonaca, što je ogroman kapital u finišu sezone

18.03.2023. 18:55
  • Podijeli:
MZT Igokea Kosta Kondić_ABA liga-6415f772da53d.webp Foto: MZT Skopje

Košarkaši Igokee napravili su veliki, možda i presudan korak ka opstanku u ABA ligi.

Igosi su u utakmici 22. kola kao gosti porazi MZT sa 84:78 (24:27, 18:14, 14:15, 29:21).

Aleksandrovčani sada imaju tri pobjede više i bolji međusobni skor od Makedonaca, što je ogroman kapital u finišu sezone.

Početak utakmice donio nam je vatromet. Odbrane gotovo da nisu postojale, napadački arsenal oba satava je došao do izražaja pa smo vidjeli čak 51 koš. Gost je vodio 27:24.

Pa ipak, domaćin je u drugom dijelu drugog kvartala značajno podigao agresivnost u odbrani i to mu se isplatilo. Nakon 31:36 preuzeo je kontrolu igre i rezultata te je na veliki odmor otišao sa korakom prednosti.

Treća četvrtina bila je ujednačena. Vidjeli smo rezultatsku klackalicu nakon koje je makedonski predstavnik zadržao vođstvo, doduše, od samo dva poena.

MZT je bolje počeo odlučujući period. A pošto je poveo 63:59, potpuno je stao. Tačnije, od tog trenutka na terenu su postojali samo Igosi. Serijom 12:0 preuzeli su vođstvo i, uz manje probleme u završnici, priveli susret kraju.

Naredni ispit četa Vladimira Jovanovića polaže u petak u Zadru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()