Zanimljivo NBA veče za nama: Jokićev Denver bolji od Jovićevog Majamija

Denver je upisao peti uzastopni trijumf u NBA ligi, a Majami je porazom prekinuo seriju od pet pobjeda zaredom

01.03.2024. 07:31
  • Podijeli:
jokić tanjug ap-6597c3613be4d.webp Foto: AP Photo/Loren Elliott

Košarkaši Denver nagetsa savladali su Majami hit 103:97. Nikola Јokić upisao je 18 poena, 11 skokova i sedam asistencija, dok je Nikola Јović meč završio sa sedam poena, šest skokova i jednom asistencijom.

Denver je upisao peti uzastopni trijumf u NBA ligi, a Majami je porazom prekinuo seriju od pet pobjeda zaredom.

Srpski centar Nikola Јokić okončao je blistavi tripl-dabl niz. Na prethodne četiri utakmice as Denvera je beležio trostruki dvocifreni učinak. Protiv Majamija je imao dabl-dabl sa 18 poena i 11 skokova, a tri asistencije su mu nedostajale za nastavak odličnog ličnog učinka.

Denver je protiv Majamija odlično otvorio duel i već na kraju prve četvrtine imao dvocifrenu prednost - 36:20. Međutim, Majami je zaigrao bolje u drugoj dionici i smanjio zaostatak na 56:51. Ipak, kraj treće četvrtine nagovestio je kasniji razvitak događaja, Denver je opet vratio dvocifrenu prednost - 83:70. U finišu duela viđeno je uzbuđenje, ali su Nagetsi ipak bili dovoljno koncentrisani i stigli do 41. pobjede u sezoni, a Majami je upisao 26. poraz.

Nikola Јović bio je starter u timu Hita i za nešto manje od 25 minuta na parketu imao je skor od sedam poena, šest skokova i jednu asistenciju.

Najefikasniji igrač u timu Nagetsa bio je Majkl Porter sa 30 poena i 11 skokova, a uspio je da upiše i dvije asistencije. Slijedili su ga Kentavijus Koldvel Poup i Nikola Јokić sa po 18 poena.

Bem Adebajo se istakao u Majamiju sa 22 poena, osam skokova i tri asistencije, a DŽimi Batler je imao poen i skok manje, dok je upisao isti broj asistencija kao centar Hita.

Naredni meč Denver će igrati protiv Lejkersa, a Majami protiv Јute.

Rezultati NBA lige:

Šarlot - Milvoki 99:111

Orlando - Јuta 115:107

Bruklin - Atlanta 124:97

Njujork - Golden Stejt 99:110

San Antonio - Oklahoma 132:118

Finiks - Hjuston 110:105

Denver - Majami 103:97

Lejkers - Vašington

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()