Za Borišu, za osvetu: Srbija juriša na starog dužnika

"Postoje stvari koje su važnije od košarke. Boriša je veliki dio tima, dodatna motivacija za ono što slijedi"

01.09.2023. 07:57
  • Podijeli:
Srbija Južni Sudan 1_FIBA-64ef0518de222.webp Foto: FIBA

Košarkaši Srbije danas polažu četvrti test na Mundobasketu.

Poslije savršene prve faze, Orlovi će koplja ukrstiti sa Italijanima, u derbiju zakazanom za 10 časova.

Biće to emotivan meč iz dva razloga. Prvi je taj što je reprezentativac Boriša Simanić nakon duela sa Južnim Sudanom završio u bolnici gdje je hitno operisan kako bi mu bio spasen bubreg i njegov nastup na planetarnoj smotri je završen.

A drugi je činjenica da su Azuri stari dužnici i mnogi vjeruju da je vrijeme za naplatu duga. A osveta se servira hladna.

Četa Svetislava Pešića i u prvoj i u drugoj utakmici imala je peh, pošto su se povrijedili Filip Petrušev i Aleksa Avramović.

No, njihove povrede bile su bezazlene u odnosu na ono što je doživio Simanić.

U trenucima kada je duel uveliko bio riješen, momak koji je stasavao u bijeljinskoj Budućnost zaradio je brutalan udarac u bubreg.

Je li ga Nuni Omot udario namjerno, manje je bitno. Ono što je važno je da je ljekarski tim reprezentacije pratio sistuaciju, brzo reagovao i spriječio najgore.

"Postoje stvari koje su važnije od košarke. Simanić je dobio nezgodan udarac koji ga je odvojio od takmičenja. Ovom prilikom želim da mu pošaljem podršku, pošto nije sa nama, na oporavku je. Boriša je veliki dio tima, dodatna motivacija za ono što slijedi", "poentirao" je Avramović koji bi, baš kao i Petrušev, trebalo da budu spremni za veliki boj.

Koliko je Simanićevo stanje bilo ozbiljno da se naslutiti iz selektorovih riječi. Kari je otkrio da je Boriša gubio mnogo krvi, te da su čak i igrači uskočili u pomoć dajući tečnost koja život znači.

"Najvažnija vijest je da je Simanić u dobrom stanju sada. Za njega i njegovu familiju je to najvažnije, ali i za nas zato što je Boriša ne samo naš igrač, nego je i omiljen kod svih naših igrača i trenera. Ja odavde želim da mu pošaljem poljupce i zagrljaje da izdrži. Biće kriza, ali operacija je uspela, U lošoj situaciji dobro je da je profesor Dragan Radovanović bio sa njim. To je bio šok za nas, stvarno nismo očekivali da taj udarac može da bude tragičan. Ekipa je bdila čitavu noć, skupila se i tražila se dodatna krv, jer nisu mogli da nađu. Krvario je dosta. Moglo je da se završi vrlo tragično, da nije bilo te reakcije", otkrio je Pešić.

A nema sumnje da će posljednja dešavanja dodatno ujediniti 11 momaka koji su ovog ljeta otkazali odmore, te sa nacionalnim timom krenuli put dalekih Filipina.

Orlovi su prvu fazu odradili bez greške, bilo je tu minuta praznog hoda, što i nije loše pred najvažnije bitke.

Prva od njih je protiv Italijana, starih dužnika koji su srpski tim ostavili bez plasmana na Olimpijske igre, a potom i bez medalje na posljednjem Evrobasketu.

Azuri su prizemljili Orlove i tokom pripremnog Akroplis kupa u Atini.

Svi su željni osvete, ali stari lisac, koji je sa Plavima 2022. godine pokorio planetu, spušta loptu na zemlju.

"Samo ne bi bilo dobro da se ne palimo previše, da ta motivacija i velika želja da se odigra najbolje ne vrati kao bumerang. Moramo da ostanemo mirni, da se držimo plana igre kako treba protiv njih igrati. Vjerujem da ćemo, ako bude tako, onda tu utakmicu i da pobijedimo. Uopšte u to ne sumnjam jer smo mi spremni za jedan takav izazov", zaključio je Pešić.

U drugom meču grupe I od 14 sati će igrati Portoriko i Dominikanska Republika.

Raspore ostalih susreta planetarne smotre: Njemačka - Gruzija (10), SAD - Crna Gora (10.40), Španija - Letonija (11.45), Slovenija - Australija (14.10), Litvanija - Grčka (14.40), Kanada - Brazil (15.30).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()