Veliki povratak: Faku je ponovo Kralj

Ugovor je "težak" 12.000.000 evra bruto, tačnije 3.000.000 po sezoni

18.07.2023. 15:14
  • Podijeli:
Fakuno Kampaco_Real Madrid BC-64b69029c2bfc.webp Foto: Real Madrid

Fakundo Kampaco i zvanično se vratio u redove Reala.

Kraljevi su zvanično potvrdili da se Faku vratio, ali i da je potpisao četvorogodišnju saradnju.

Čini se da bi 32-godišnji košarkaš mogao i da završi karijeru u "Visink centru", a madridski "AS" prenosi da je ugovor "težak" 12.000.000 evra bruto, tačnije 3.000.000 po sezoni.

Aris Barkas sa "Eurohoopsa" tvrdi i da će mu otplata dugova prema klubu, za izlaznu klauzulu pri odlasku u NBA, biti razvučena paralelno sa dužinom trajanja ugovora.

"Marka", pak, tvrdi da je imao ponude za 12.000.000 evra na tri godine od nekoliko evroligaških klubova, a generalni zaključak španskih medija će da će kada mu se odbiju porez i rate za dug, inkasirati približno 1.000.000 evra po sezoni.

Kampaco je od 2014. do 2020. bio član madridskog kluba, sa kojim je osvojio dvije titule u Evroligi, tri puta bio šampion Španije.

Nakon sjajnih sezona odlučio je da se okuša u NBA ligi, potpisao za Denver Nagetse i imao solidnu prvu godinu, čak dobio i sasvim zadovoljavajuću ulogu u plej-ofu.

Ipak, u narednoj je igrao sve manje, da bi minulog ljeta ostao bez ugovora. Pokušao je da se izbori za ulogu u Dalasu, ali kada su ga Maveriski otpustili, odlučio je da se vrati u Evropu i potpisao saradnju sa Crvenom zvezdom.

Drugi argentinski košarkaš u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana, poslije Luke Vildoze, upisao je 24 nastupa u ABA ligi i prosječno bilježio 13 poena i 6,5 asistencija, ut indeks 18,1.

Na devet mečeva u eliti imao je prosek od 15 koševa i 5,9 završnih dodavanja, te indeks 18,7.

U crveno-bijelom dresu osvojio je Superligu Srbije i Kup "Radivoja Koraća".

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()